L’espectacle

El teatre com a eina de treball social

Twestern és un espectacle musical multidisciplinar que combina el teatre amb l’expressió corporal; una creació pròpia de l’àmbit del teatre social.

Entenem el teatre i l’expressió corporal com a instruments tècnics que permeten desenvolupar les capacitats humanes més enllà de les arts per les arts: com un instrument de transformació social. El teatre estimula el desenvolupament de les persones i amb particular eficàcia sobre els quals es troben en situació d’exclusió social perquè valora les capacitats personals de cadascú.

Twestern recupera el llenguatge popular del teatre, tant en la seva expressió artística com en la seva dinàmica creativa i de treball en equip. El teatre és un espai lliure, màgic, lúdic on el desafiament i la perseverança acaben amb resultats i èxits que la persona i el seu entorn són capaços de viure.

La bastida del Twestern

Twestern se situa en territori oest i posa en escena la disputa entre indis i cowboys per fer-se amb el poder i el control del poble.

Tot comença amb la mort del xèrif. Els cowboys es disputen la nova vacant mentre que els indis decideixen conquerir el poble. Ballarines, presos, borratxos, mossens, un alcalde … es troben sempre al saloon d’aquest western, on hi passa de tot. Fins que un dia segresten una de les ballarines i tot el poble s’organitzarà per al seu rescat. El musical culmina quan el temps haurà posat a cadascú al seu lloc. Per tant, Twestern és un musical tradicional basat en una història amb inici, nus i desenllaç. On hi ha bons i dolents, guapos i lletjos, tontos i llestos…

L’obra consta de 10 escenes narratives curtes acompanyades per una música triada sota una rigorosa selecció de temes relacionats amb el món de l’oest i que alhora han afavorit el treball artístic i expressiu dels actors.

L’atrezzo fa viatjar l’espectador a un ambient molt característic on el teatre es convertirà en un autèntic saloon que viurà moltes anècdotes.

En definitiva, Twestern és un musical que atraurà al públic de totes les edats pels seus ritmes trepidants, el seu teixit temàtic i el diàleg entre la música i el teatre, aconseguint la integració social a l’escenari.

 

<< Torna